Ucuz Çinli araç devri sona ermek üzere: Türkiye de etkilenecek

Çin Elektrikli Araç Üreticilerine Fiyat Savaşı Uyarısı

Çinli yetkililer, bu hafta BYD Co. dahil olmak üzere büyük elektrikli araç (EV) üreticilerinin üst düzey yöneticilerini Pekin’e çağırarak uzun süredir devam eden fiyat savaşıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Toplantıya Zhejiang Geely Holding Group Co. ve Xiaomi Corp. gibi bir düzineden fazla üretici katıldı.

Mantıksız İndirimler Yapmayın Uyarısı

Yetkililer, EV üreticilerine “öz denetim” çağrısında bulunarak araçların maliyetin altında satılmaması ve mantıksız fiyat indirimlerine gidilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca tedarik zincirindeki nakit akışının bozulması gibi konular da ele alındı. Bu uygulamalar, otomobil üreticileri için gizli borç finansmanı işlevi görebiliyor.

Fiyatlandırma gibi operasyonel konuları ele alan toplantı, Çin’in piyasa, sanayi ve ekonomi düzenleme kurumlarının iş birliği yapması açısından nadir bir durumu temsil ediyor. Bu adım, Çinli liderlerin sektöre yakından baktığını gösteriyor. Ancak toplantıda henüz sert bir karar alınmadı ve üreticilere yönelik olası yaptırımlar belirsizliğini koruyor.

BYD ve Xiaomi yorum taleplerine yanıt vermedi. Geely ise, fiyat savaşlarını reddederek teknoloji ve değerlerle rekabet edeceklerini belirtti.

Geçen Ay Yüzde 34’e Varan İndirimler

Uyarılar, BYD’nin geçen ay %34’e varan indirimler yapmasıyla gelen yeni bir fiyat savaşını tetikledi. Bu adım, sektörde eleştiri topladı. Çin Otomobil Üreticileri Derneği bir açıklama yaparak, sektörde yeni bir fiyat savaşı paniği başladığını ve tedariği tehdit ettiğini duyurdu.

Çin medyası, otomobil üreticilerini indirim yapmamaya çağıran haberler yayınladı. Halkın Günlüğü, aksi halde Çin Malı imajının ve uluslararası itibarın zarar görebileceğini vurguladı.

İki Büyük Otomobil Üreticisi ve Online İkinci El Araç Platformları

Ticaret Bakanlığı, geçen hafta en az iki büyük otomobil üreticisi ve online ikinci el araç platformuyla ayrı bir toplantı gerçekleştirdi. Üreticiler, fiyat savaşının tedarikçilere yansımalarını azaltmaya çalışıyorlar. GMT Research’e göre, BYD’nin tedarik zinciri finansmanı kullanması nedeniyle gerçek net borcunun 323 milyar yuan olabileceği açıklandı.

Related Posts

Almanya’dan İzmir’e gelen gurbetçinin isyanı: Bu fiyatlar ne, haram zıkkım olsun!

Bir restoranda köfte, bulgur ve yoğurt yiyen gurbetçi gelen hesabı görünce fişi paylaşıp isyan etti.

Altının tansiyonu düşmüyor, fena yükseldi!

İsrail ile İran arasında başlayan ve üçüncü gününe ulaşan çatışmaların ardından altın fiyatları tırmanışa geçti. Artan jeopolitik risklerle birlikte yatırımcıların güvenli liman olarak döndüğü altında fiyatlar bugün de yüksek seyrediyor. Sabah …

TESK bölge toplantılarının üçüncüsü Adana’da yapıldı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Adana’da yapılan toplantılar üzerine açıklamalarda bulundu. Palandöken işyeri kiralarından alınan vergilere de değinerek ”Bugün 10 bin TL’ye tuttuğunuz bir dükkân, önümüzdeki yıl 16 bin TL’ye çıkacak. Üstelik bu 16 bin TL’nin yüzde 20’si kira stopajı olarak Maliye’ye yatırılacak. Bu kirayı alan mülk sahibi de ayrıca kendi vergisini verecek” dedi.

Mahfi Eğilmez üç siyasetçiyi işaret etti: ‘Onlar iş başındaysa sepetinizde altın olsun’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, İsrail’in İran’a düzenlediği askeri operasyonun ardından altın fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekerek, “Sepetinizde sigorta olarak biraz altın bulunmasında yarar var” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetten 600 bin kamu işçisine ilk teklif bugün

Hükümetten 600 bin kamu işçisine ilk teklif bugün

TÜİK açıkladı: Nisan’da inşaat maliyetleri ne kadar arttı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. İnşaat maliyet endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 1,67, yıllık bazda yüzde 22,69 artış kaydetti. İŞÇİLİK ENDEKSİ YÜZDE 31,82 ARTIŞ GÖSTERDİ Buna göre …